Home

woensdag 2 december 2015

Tips voor bij het dichten

Hii!

Zaterdag is het alweer 5 december! Het is weer tijd om de dichtpiet in jezelf naar boven te halen. Knutselpiet is ook wel handig..! Vandaag geef ik jullie tips voor bij het dichten.





Als eerste: maak een lijstje met dingen die je in het gedicht wilt zetten. Heeft diegene waarvoor je het gedicht schrijft nog gekke of gênante dingen gedaan? Of, heeft diegene vaste stopwoordjes? Maak een lijstje met dat soort leuke/grappige dingen. Het is tenslotte Sinterklaas, dus dan mag je iemand best plagen :")

Ga er rustig voor zitten. Haast en spoed is zelden goed.. Neem er de tijd voor, het hoeft echt niet in 5 minuten af.

Laat internetgedichten vooral lekker op internet staan. Hoe stom is het als je aan komt zetten met het standaard 'De sint zat te denken wat hij ..... zou schenken'? Blijf origineel dus.

Rijmwoordenboek. Weet je even niks te rijmen? Pak het rijmwoordenboek er bij. Er staan genoeg sites op het internet. Heel handig!

Het maakt echt niet uit als je niet kunt dichten, maar maak er het beste van! Hoe leuk is het als je een (zelfgeschreven!) gedicht van iemand krijgt? Dat maakt het persoonlijk en nóg leuker om te lezen. Dan maakt het echt niet uit als het slecht gerijmd is.

Het kan altijd nog erger..
https://www.youtube.com/watch?v=sGaTOxKX3bA

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben! Fijne Sinterklaas!

Liefs,
Maaike

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hey! Bedankt voor je reactie!
Liefs Maaike