Home

woensdag 7 augustus 2013

Appel-Kaneel CupCakes!

Hi!

Ik ben dol op bakken! Ik bak bijna elke week wel iets. Meestal CupCakes, taart of brownies.
Vandaag ga ik Appel-Kaneel CupCakes bakken. Hier is het recept:

Wat heb je nodig?
- Cupcakemix + de benodigdheden die op de verpakking staan.
- 2 appels.
- 2 theelepels kaneel.
- 1 handje rozijnen + bakje met lauw water.
- 1 theelepel suiker, maakt niet uit wat voor suiker.
- mixer + een grote kom om in te mixen.
- rasp + bakje.
- CupCake blik + CupCake vormpjes
- eetlepel

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor, zie verpakking van de CupCake mix.
Pak het CupCake blik en doe de vormpjes er alvast in.
Doe het handje rozijnen in een bakje met lauw water.
Was de appels af, dat is wel zo fris. Snij de appels in vier stukjes en haal de pitjes er uit.
Rasp ieder stukje tot er niks meer van over is. 
Tip: rasp de appel en NIET je vingers, dat doet namelijk echt heel erg zeer!
Doe het handje rozijnen, de theelepel suiker en de 2 theelepels kaneel bij de appel in het bakje.
Als het er zo uit ziet heb je het goed gedaan:



Zet dit appel-rozijn-kaneel mixje in de koelkast. 
Nu ga je bezig met het beslag. Volg de aanwijzingen van het pak en je komt er wel. Als het beslag af is doe je het appel-rozijn-kaneel mixje bij het beslag mix dit 1 minuut op de hoogste stand door elkaar. Pak de eetlepel en verdeel de mix over de vormpjes. Stop het in de oven, kijk op de verpakking hoe lang de CupCakes in de oven moeten.
Als de CupCakes uit de oven komen, moet je ze even laten afkoelen. 
Dan kun je ze leuk serveren op een bordje met eventuele versiering.
Dit is het eindresultaat:



Veel plezier met het maken én opsmullen van de CupCakes.

Kiss!

Extra lekkere tip: smelt witte chocola om (au bain marie), dip de CupCakes in de witte chocola voor een extra lekkere CupCake

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hey! Bedankt voor je reactie!
Liefs Maaike